

Pikantne gnocchi z pomidorami, kiełbasą, koprem włoskim i szpinakiem
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Rozkrój kiełbasy i wyjmij mięso, oddzielając je od skórki. Rozgrzej olej na szerokiej patelni o wysokich brzegach na dużym ogniu i smaż mięso przez 8-10 minut, rozdzielając je na mniejsze kawałki za pomocą drewnianej łyżki. Kiedy mięso zyska złoto-brązowy odcień, przełóż je na talerz i odstaw na bok.
Krok 2
Na patelnię dodaj cebulę i koper włoski i smaż je przez 10 minut, aż zmiękną. Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę. Następnie dodaj pomidory z puszki wraz z 200 ml wody, płatki chili, oregano, liście laurowe, przecier pomidorowy i sos sojowy. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż lekko zmniejszy się objętość. Dopraw do smaku.
Krok 3
W międzyczasie zagotuj wodę na dużej patelni i gotuj gnocchi zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 4
Podczas gdy gnocchi się gotują, wymieszaj szpinak z sosem, aż przywiędnie. Odcedź gnocchi i wymieszaj z sosem z bazylią. Usuń liście laurowe, rozdziel na 4 talerze i podawaj z parmezanem i dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
ID przepisu: 164
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej