

Krewetki teriyaki na toście z awokado
Wartości odżywcze (na porcję)
1531 kJ
/
365 kcal
2,1 g
Tłuszcz
21,4 g
Białko
28,2 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Miąższ awokado rozgnieść z sokiem z jednej limonki, a następnie przyprawić solą i pieprzem. Powstałą masę rozsmarować na toście z chleba na zakwasie.
Krok 2
Na patelni z powłoką antyadhezyjną lub w woku bardzo mocno rozgrzać oliwę, dodać krewetki i smażyć przez 30 sekund. Dodać Sos Teriyaki z czosnkiem Kikkoman z prażonym czosnkiem i kontynuować smażenie krewetek jeszcze przez kilka minut, aż przestaną być surowe.
Krok 3
Nałożyć krewetki na tost z awokado, posypać odrobiną kolendry i skropić sokiem z limonki.
ID przepisu: 148
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej