Warzywa stir-fry na słodko-kwaśno
Słodko-pikantna glazura sojowa sprawia, że każdy kęs tego warzywnego dania to prawdziwy wybuch smaku. Doskonałe zarówno jako danie główne, jak i dodatek, może zostać skomponowane z dowolnych, ulubionych warzyw.
Składniki
Sos:
Przybranie:
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój paprykę w kwadraty, cukinię w półksiężyce, marchewkę w słupki, a pora w plasterki. Podziel brokuły i kalafiora na równej wielkości różyczki. Drobno pokrój dymkę.
Krok 2
Sos: Zetrzyj czosnek i imbir do miski. Dodaj miód, sok z limonki, Sos sojowy Kikkoman i ketchup. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Rozgrzej odrobinę oleju na patelni i dodaj marchewkę i pora. Smaż przez około 1 minutę. Dodaj paprykę, cukinię, brokuły, kalafiora, mrożony groszek (lub mrożone edamame), dymkę i groszek cukrowy. Smaż przez 3-5 minut. Dodaj sos i dokładnie wymieszaj. Smaż przez kolejne 1-2 minuty.
Krok 4
Podawaj z przybraniem z orzeszków ziemnych lub sezamu.
ID przepisu: 1393
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej