

Szybka kremowa polenta z serem
Czas ogółem25 min
15 minCzas przygotowania
10 minCzas gotowania
Polenta to sprawdzony dodatek do twoich ulubionych potraw - pyszny i gotowy w mgnieniu oka.
Wartości odżywcze (na porcję)915 kJ / 219 kcal
8,9 gTłuszcz
6 gBiałko
28,3 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj wodę. Dopraw cukrem i sosem sojowym Kikkoman.
Krok 2
Do wrzątku dodaj polentę i zamieszaj. Zmniejsz ogień i gotuj polentę przez około 10 minut, cały czas mieszając.
Krok 3
Dopraw polentę oliwą, parmezanem, pieprzem i gałką muszkatołową. Przelej do małej tortownicy i odstaw do ostygnięcia. Po schłodzeniu pokrój na porcje i podsmażaj na patelni z odrobiną oleju.
ID przepisu: 1074
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej