Szybka kremowa polenta z serem
Szybka kremowa polenta z serem

Szybka kremowa polenta z serem

4,7 52 Oceny
Czas ogółem25 min
15 minCzas przygotowania
10 minCzas gotowania

Polenta to sprawdzony dodatek do twoich ulubionych potraw - pyszny i gotowy w mgnieniu oka.

Składniki

4 porcj(e/i)
500 ml
wody
150 g
polenty
1 szczypta
cukru
1 szczypta
mielonej gałki muszkatołowej
1 szczypta
czarnego pieprzu
25 ml
oliwy z oliwek
30 g
startego parmezanu
Wartości odżywcze (na porcję)915 kJ / 219 kcal
8,9 gTłuszcz
6 gBiałko
28,3 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Zagotuj wodę. Dopraw cukrem i sosem sojowym Kikkoman.

Krok 2

Do wrzątku dodaj polentę i zamieszaj. Zmniejsz ogień i gotuj polentę przez około 10 minut, cały czas mieszając.

Krok 3

Dopraw polentę oliwą, parmezanem, pieprzem i gałką muszkatołową. Przelej do małej tortownicy i odstaw do ostygnięcia. Po schłodzeniu pokrój na porcje i podsmażaj na patelni z odrobiną oleju.

ID przepisu: 1074

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Zagotuj wodę. Dopraw cukrem i sosem sojowym Kikkoman.

Do wrzątku dodaj polentę i zamieszaj. Zmniejsz ogień i gotuj polentę przez około 10 minut, cały czas mieszając.

Dopraw polentę oliwą, parmezanem, pieprzem i gałką muszkatołową. Przelej do małej tortownicy i odstaw do ostygnięcia. Po schłodzeniu pokrój na porcje i podsmażaj na patelni z odrobiną oleju.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.