

Szybka kremowa polenta z serem
Czas ogółem
25 min
15 min
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
Polenta to sprawdzony dodatek do twoich ulubionych potraw - pyszny i gotowy w mgnieniu oka.
Wartości odżywcze (na porcję)
915 kJ
/
219 kcal
8,9 g
Tłuszcz
6 g
Białko
28,3 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj wodę. Dopraw cukrem i sosem sojowym Kikkoman.
Krok 2
Do wrzątku dodaj polentę i zamieszaj. Zmniejsz ogień i gotuj polentę przez około 10 minut, cały czas mieszając.
Krok 3
Dopraw polentę oliwą, parmezanem, pieprzem i gałką muszkatołową. Przelej do małej tortownicy i odstaw do ostygnięcia. Po schłodzeniu pokrój na porcje i podsmażaj na patelni z odrobiną oleju.
ID przepisu: 1074
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej