Chicken & Chips

Czas ogółem 210 min
30 min Czas przygotowania
180 min Czas gotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
2 
ząbki czosnku
1 
kawałek imbiru (około 2 cm)
400 g
filetu z piersi kurczaka
1 łyżka
cukru
Świeżo zmielony czarny pieprz
60 g
mąki kukurydzianej
500 g
frytek
Tłuszcz do smażenia we frytkownicy
Wartości odżywcze (na porcję) 1856 kJ  /  443 kcal
17,7 g Tłuszcz
23,7 g Białko
45,8 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obierz i drobno posiekaj. Obierz imbir i drobno zetrzyj. Umyj kurczaka, osusz i pokrój na kawałki wielkości około 3 x 3 cm. Zmieszaj z sosem sojowym, 2 łyżkami stołowymi wody, cukrem, czosnkiem i imbirem. Odstaw do zamarynowania na 3 godziny.

Krok 2

Wyjmij kurczaka z marynaty. Osusz, dopraw pieprzem i obtocz w mące kukurydzianej.

Krok 3

Usmaż kurczaka i frytki we frytkownicy, aż staną się chrupiące. Podawaj z keczupem. 

ID przepisu: 215

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Czosnek obierz i drobno posiekaj. Obierz imbir i drobno zetrzyj. Umyj kurczaka, osusz i pokrój na kawałki wielkości około 3 x 3 cm. Zmieszaj z sosem sojowym, 2 łyżkami stołowymi wody, cukrem, czosnkiem i imbirem. Odstaw do zamarynowania na 3 godziny.

Wyjmij kurczaka z marynaty. Osusz, dopraw pieprzem i obtocz w mące kukurydzianej.

Usmaż kurczaka i frytki we frytkownicy, aż staną się chrupiące. Podawaj z keczupem. 

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.