

Chicken & Chips
Czas ogółem
210 min
30 min
Czas przygotowania
180 min
Czas gotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
1856 kJ
/
443 kcal
17,7 g
Tłuszcz
23,7 g
Białko
45,8 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Czosnek obierz i drobno posiekaj. Obierz imbir i drobno zetrzyj. Umyj kurczaka, osusz i pokrój na kawałki wielkości około 3 x 3 cm. Zmieszaj z sosem sojowym, 2 łyżkami stołowymi wody, cukrem, czosnkiem i imbirem. Odstaw do zamarynowania na 3 godziny.
Krok 2
Wyjmij kurczaka z marynaty. Osusz, dopraw pieprzem i obtocz w mące kukurydzianej.
Krok 3
Usmaż kurczaka i frytki we frytkownicy, aż staną się chrupiące. Podawaj z keczupem.
ID przepisu: 215
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej