Tagliatelle z łososiem i szparagami

Czas ogółem 25 min

Składniki

2 porcj(e/i)
200 g
makaronu tagliatelle
300 g
filetu z łososia
200 g
szparagów
10 g
oliwy (1 łyżka)
1 łyżka
bazylii greckiej

Marynata do łososia

1 łyżka
oliwy
1 łyżka
posiekanej papryczki chili

Sos

2 łyżki
oleju sezamowego
1 łyżka
wody
1 łyżka
posiekanej papryczki jalapeño

Ponadto

1 
jajko do smarowania
1 łyżeczka
wędzona papryka w proszku
Wartości odżywcze (na porcję) 6267 kJ  /  1497 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Składniki na sos mieszamy i odstawiamy.

Krok 2

Umyte i pokrojone na mniejsze kawałki szparagi grillujemy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Przekładamy je do miski i mieszamy z bazylią.

Krok 3

Łososia nacieramy oliwą wymieszaną z sosem sojowym i papryczką chili. Smażymy go z obu stron na tej samej patelni grillowej.

Krok 4

Makaron gotujemy al dente i po odsączeniu mieszamy go ze szparagami. Przekładamy na talerze, polewamy sosem i podajemy z łososiem.

ID przepisu: 1003

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Składniki na sos mieszamy i odstawiamy.

Umyte i pokrojone na mniejsze kawałki szparagi grillujemy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Przekładamy je do miski i mieszamy z bazylią.

Łososia nacieramy oliwą wymieszaną z sosem sojowym i papryczką chili. Smażymy go z obu stron na tej samej patelni grillowej.

Makaron gotujemy al dente i po odsączeniu mieszamy go ze szparagami. Przekładamy na talerze, polewamy sosem i podajemy z łososiem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.