

Tagliatelle z łososiem i szparagami
Czas ogółem
25 min
Składniki
2 porcj(e/i)
200 g
makaronu tagliatelle
300 g
filetu z łososia
200 g
szparagów
10 g
oliwy (1 łyżka)
1 łyżka
bazylii greckiej
Marynata do łososia
1 łyżka
oliwy
1 łyżka
posiekanej papryczki chili
Sos
2 łyżki
oleju sezamowego
1 łyżka
wody
1 łyżka
posiekanej papryczki jalapeño
Ponadto
1
jajko do smarowania
1 łyżeczka
wędzona papryka w proszku
Wartości odżywcze (na porcję)
6267 kJ
/
1497 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na sos mieszamy i odstawiamy.
Krok 2
Umyte i pokrojone na mniejsze kawałki szparagi grillujemy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Przekładamy je do miski i mieszamy z bazylią.
Krok 3
Łososia nacieramy oliwą wymieszaną z sosem sojowym i papryczką chili. Smażymy go z obu stron na tej samej patelni grillowej.
Krok 4
Makaron gotujemy al dente i po odsączeniu mieszamy go ze szparagami. Przekładamy na talerze, polewamy sosem i podajemy z łososiem.
ID przepisu: 1003
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej