Przegrzebki z chili
Przegrzebki z chili

Przegrzebki z chili

Składniki

4 porcj(e/i)
1 
cebula dymka
120 g
szpinak
10 ml
olej roślinny
20 g
masło
1 szczypta
Pieprz
 ½ łyżeczka
shichimi (siedem przypraw) lub chili
12 kawałki
przegrzebki
chilli kilka
Wartości odżywcze (na porcję)440 kJ / 105 kcal
7 gTłuszcz
8,8 gBiałko
1,4 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Posiekaj cebulę na bardzo cienkie krążki, dokładnie opłucz wodą i usuń wilgoć.

Krok 2

Szpinak umyj, osusz i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i przez chwilę podsmażaj szpinak na dużym ogniu. Dodaj masło i dopraw pieprzem.

Krok 3

Wlej do miski Kikkoman Naturalnie Warzony Sos Sojowy o obniżonej zawartości soli i dokładnie wymieszaj z shichimi lub chili.

Krok 4

Rozgrzej olej na patelni i smaż przegrzebki z obu stron, aż będą średnio wysmażone. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj sos sojowy z chili, i smaż ponownie potrząsając patelnią tak, żeby przegrzebki pokryły się sosem ze wszystkich stron.

Krok 5

Podawaj na gorąco, na smażonym szpinaku, skropione resztą sosu i przybrane szczypiorkiem i włóknami chili.

Wskazówka:

W wersji bezglutenowej użyj naszego Kikkoman Naturalnie Warzonego Bezglutenowego Sosu Sojowego Tamari.

Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.

ID przepisu: 459

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Posiekaj cebulę na bardzo cienkie krążki, dokładnie opłucz wodą i usuń wilgoć.

Szpinak umyj, osusz i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i przez chwilę podsmażaj szpinak na dużym ogniu. Dodaj masło i dopraw pieprzem.

Wlej do miski Kikkoman Naturalnie Warzony Sos Sojowy o obniżonej zawartości soli i dokładnie wymieszaj z shichimi lub chili.

Rozgrzej olej na patelni i smaż przegrzebki z obu stron, aż będą średnio wysmażone. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj sos sojowy z chili, i smaż ponownie potrząsając patelnią tak, żeby przegrzebki pokryły się sosem ze wszystkich stron.

Podawaj na gorąco, na smażonym szpinaku, skropione resztą sosu i przybrane szczypiorkiem i włóknami chili.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.