Przegrzebki z chili
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj cebulę na bardzo cienkie krążki, dokładnie opłucz wodą i usuń wilgoć.
Krok 2
Szpinak umyj, osusz i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i przez chwilę podsmażaj szpinak na dużym ogniu. Dodaj masło i dopraw pieprzem.
Krok 3
Wlej do miski Kikkoman Naturalnie Warzony Sos Sojowy o obniżonej zawartości soli i dokładnie wymieszaj z shichimi lub chili.
Krok 4
Rozgrzej olej na patelni i smaż przegrzebki z obu stron, aż będą średnio wysmażone. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj sos sojowy z chili, i smaż ponownie potrząsając patelnią tak, żeby przegrzebki pokryły się sosem ze wszystkich stron.
Krok 5
Podawaj na gorąco, na smażonym szpinaku, skropione resztą sosu i przybrane szczypiorkiem i włóknami chili.
Wskazówka:
W wersji bezglutenowej użyj naszego Kikkoman Naturalnie Warzonego Bezglutenowego Sosu Sojowego Tamari.
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
ID przepisu: 459
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej