Nuggetsy tofu
Składniki
Na sos 1
Na sos 2
Na nuggetsy tofu
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj pierwszy sos. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Zmieszaj z sosem ponzu, szczypiorkiem i olejem sezamowym. Drugi sos przygotuj ze zmieszanej srirachy, majonezu i sosu sojowego.
Krok 2
Aby przygotować nuggetsy, pokrój tofu na około 3 x 3 cm kostki. Zmieszaj z 1½ łyżeczki sosu sojowego i pieprzem. Marynuj przez około 15 minut.
Krok 3
Osusz tofu i obtocz w mące kukurydzianej. Ubij jajko z resztą sosu sojowego. Zanurz tofu najpierw w jajku, a potem w panko.
Krok 4
Smaż nuggetsy we frytkownicy przez około 3 minuty, aż się zarumienią. Wyjmij, osusz i podawaj z dwoma sosami. Będą wspaniale smakować z mieszanką sałat.
ID przepisu: 9
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej