

Burger klasyczny
Przygotowanie
Krok 1
W dużej, powlekanej patelni rozgrzać olej. Burgery smażyć je na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony. Odrobinę zmniejszyć temperaturę i dodać sos Kikkoman teriyaki z prażonym sezamem. Kontynuować smażenie jeszcze przez kilka minut, obracając burgery w sosie, aby nabrały połysku. Na każdym burgerze położyć plasterek sera i roztopić.
Krok 2
Kilka listków sałaty ułożyć na spodniej części bułki. Następnie położyć cebulę, pomidora i pokryty serem burger. Polać burgera łyżką ciepłego sosu teriyaki i całość przykryć górną połówką bułki.
Krok 3
Przygotowanie na grillu
Uformowane burgery posmarować oliwą i grillować przez 3-4 minuty z każdej strony (w zależności od temperatury grilla). Posmarować burgery sosem teriyaki i kontynuować grillowanie jeszcze przez kilka minut. Przykryć burgery plastrami sera i roztopić.
Przygotowanie na grillu
Uformowane burgery posmarować oliwą i grillować przez 3-4 minuty z każdej strony (w zależności od temperatury grilla). Posmarować burgery sosem teriyaki i kontynuować grillowanie jeszcze przez kilka minut. Przykryć burgery plastrami sera i roztopić.
ID przepisu: 183
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej