Pieczony schab ze śliwką
Przygotowanie
Krok 1
Śliwki podduś w sosie sojowym z dodatkiem wody, po ostudzeniu odcedź.
Krok 2
Schab opłucz pod bieżącą wodą, przez środek za pomocą długiego, wąskiego noża (np. trybownika), lub za pomocą szpikulca zrób otwór wzdłuż mięśnia. Następnie nafaszeruj schab śliwkami, zwiąż sznurkiem, posól, popierz i obsmaż równomiernie na niewielkiej ilości oleju, aż skórka będzie apetycznie zrumieniona.
Krok 3
Z 2 łyżek sosu sojowego, łyżki miodu, oleju, drobno posiekanego czosnku i majeranku sporządź marynatę, którą dokładnie wetrzyj w mięso.
Krok 4
Piecz schab w 180 stopniach przez ok. 1 – 1.5h.
ID przepisu: 557
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej