Bruschetta z edamame i półsuszonymi pomidorami
Składniki
Na pastę edamame:
Na przybranie z pomidorów:
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj pastę edamame. Zblanszuj i schłódź edamame. Dobrze odsącz i usuń cienką skórkę. Awokado przekrój na pół i usuń pestkę. Obierz awokado i pokrój miąższ w plasterki.
Krok 2
Umieść 200 g edamame i wszystkie pozostałe składniki na pastę w blenderze i zmiksuj.
Krok 3
Przygotuj przybranie z pomidorów. Przekrój pomidory na pół i włóż do miski. Dopraw sosem sojowym, 3 łyżkami oliwy z oliwek, sokiem z cytryny i oregano.
Krok 4
Pokrój bagietkę na kromki o grubości 1 cm. Posmaruj pozostałą oliwą i stostuj. Posmaruj kromki pastą edamame i ułóż na wierzchu resztę edamame. Udekoruj przybraniem z pomidorów i podawaj.
Krok 5
Przygotuj półsuszone pomidory. Możesz wstawić je do piekarnika i w międzyczasie spokojnie zająć się resztą przygotowań. Rozgrzej piekarnik do 120-130°C w trybie góra-dół. 400 g pomidorków koktajlowych umyj i przekrój na połowy. Skrop 2 łyżkami oliwy z oliwek, rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 2 godziny.
ID przepisu: 208
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej