Grzyby Pieczone W Folii Z Masłem I Winem
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść grzyby, usuń korzonki z shiitake. Ponacinaj kapelusze shiitake na krzyż, większe shiitake i eringi przekrój na pół, enoki, shimeji i boczniaki zostaw bez zmian.
Krok 2
Wyłóż blaszkę folią aluminiową i papierem do pieczenia. Posmaruj papier masłem i ułóż na nim grzyby. Skrop białym winem, oprósz solą i pieprzem i resztą masła. Włóż plaster cytryny między grzyby i zawiń szczelnie folię i papier nad grzybami. Zrób kilka małych otworów w folii wykałaczką i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 10 minut w temperaturze 200°C.
Krok 3
Skrop upieczone grzyby sokiem z cytryny i Kikkoman Naturalnie Warzonym Sosem Sojowym o obniżonej zawartości soli, posyp wiórkami masła i podawaj natychmiast.
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
ID przepisu: 355
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej