Cytrusowy łosoś z piekarnika

Składniki

4 porcj(e/i)
4 
filety z łososia
3 łyżki
soku z cytryny lub limonki
1 łyżeczka
miodu
2 łyżeczki
świeżo startego imbiru
1 łyżeczka
posiekanego czosnku
1 szczypta
czarnego pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki zmieszać na marynatę, włożyć do niej filety z łososia i całość wstawić do lodówki na ok. 30 minut, aby łosoś „naciągnął” marynatą.

Krok 2

Rozgrzać piekarnik do temp. 200˚C. Piec łososia w piekarniku przez ok. 15 minut, aż ryba nabierze kruchości. W trakcie pieczenia kilkukrotnie posmarować rybę marynatą.

Krok 3

Upieczonego łososia przystroić ziołami, plasterkami cytryny lub limonki i ewentualnie odrobiną świeżej papryczki chili. Filety z łososia podać z ziemniakami i zieloną sałatą.

ID przepisu: 132

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wszystkie składniki zmieszać na marynatę, włożyć do niej filety z łososia i całość wstawić do lodówki na ok. 30 minut, aby łosoś „naciągnął” marynatą.

Rozgrzać piekarnik do temp. 200˚C. Piec łososia w piekarniku przez ok. 15 minut, aż ryba nabierze kruchości. W trakcie pieczenia kilkukrotnie posmarować rybę marynatą.

Upieczonego łososia przystroić ziołami, plasterkami cytryny lub limonki i ewentualnie odrobiną świeżej papryczki chili. Filety z łososia podać z ziemniakami i zieloną sałatą.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.