Cytrusowy łosoś z piekarnika
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie składniki zmieszać na marynatę, włożyć do niej filety z łososia i całość wstawić do lodówki na ok. 30 minut, aby łosoś „naciągnął” marynatą.
Krok 2
Rozgrzać piekarnik do temp. 200˚C. Piec łososia w piekarniku przez ok. 15 minut, aż ryba nabierze kruchości. W trakcie pieczenia kilkukrotnie posmarować rybę marynatą.
Krok 3
Upieczonego łososia przystroić ziołami, plasterkami cytryny lub limonki i ewentualnie odrobiną świeżej papryczki chili. Filety z łososia podać z ziemniakami i zieloną sałatą.
ID przepisu: 132
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej