Tacosy z głęboko smażonym awokado i czerwoną kapustą poke
Składniki
Na głęboko smażone awokado:
Na salsę pomidorową:
Oraz:
Przygotowanie
Krok 1
Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i skórę, a następnie pokrój je na ćwiartki. Dopraw solą i pieprzem. Ubij płyn z ciecierzycy, aż się spieni. Zanurz awokado najpierw w mące, potem w pianie z ciecierzycy, a następnie w mące panko. Rozgrzej olej roślinny do około 180 C i smaż awokado przez 3-4 minuty. Zdejmij z patelni i osusz na papierze kuchennym.
Krok 2
Aby przyrządzić salsę pomidorową, osusz i grubo posiekaj pomidory. Obierz i wyciśnij czosnek. Zmieszaj pomidory z czosnkiem, sosem sojowym, oliwą z oliwek i sokiem z limonki.
Krok 3
Usuń zewnętrzne liście kapusty i wytnij twardy środek. Następnie pokrój w cienkie paski i wymieszaj z sosem poke. Umyj chili, usuń górę, rdzeń i nasiona i pokrój w drobne pierścienie. Podgrzej tortille zgodnie z instrukcją na opakowaniu, napełnij je awokado, kapustą, chili i kolendrą i podawaj z salsą pomidorową.
ID przepisu: 230
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej