

Quiche z pstrągiem
Przygotowanie
Krok 1
Masło pokroić na mniejsze kawałki, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce ok. 1 godzinę.
Krok 2
W międzyczasie pokroić rybę w kostkę. Przełożyć do szklanej miseczki, dodać sos sojowy oraz sok z limonki. Wymieszać i wstawić do lodówki.
Krok 3
Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty o średnicy 24cm, ponakłuwać widelcem. Włożyć na 10 minut do lodówki. W tym czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. Piec przez ok. 10-15 minut, następnie zdjąć obciążenie i piec jeszcze 5 minut. Wystudzić.
Krok 4
Jajka wymieszać ze śmietanką, doprawić solą i pieprzem. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, rzodkiewki w plastry, a cebulę w piórka.
Krok 5
Na wystudzonym spodzie poukładać rybę, następnie zalać masą jajeczną. Poukładać pomidorki, plastry rzodkiewki, posypać cebulą.
Krok 6
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok. 15-20 minut. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
ID przepisu: 978
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej