Wrapy z bekonem i grzybami enoki
Wrapy z bekonem i grzybami enoki

Wrapy z bekonem i grzybami enoki

4,3 6 Oceny
Czas ogółem 30 min

Składniki

6 porcj(e/i)
6 
małych pęczków (po około 15-20 grzybów) grzybów enoki, oczyszczonych
6 
plasterków wędzonego bekonu
2 łyżki
syropu klonowego
1 łyżeczka
ziaren sezamu
przyda ci się również 6 szpikulców koktajlowych
Wartości odżywcze (na porcję)490 kJ / 117 kcal
7,7 gTłuszcz
6,3 gBiałko
6,1 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 220℃ z wiatrakiem lub ustaw pokrętło na 7 dla piekarnika gazowego. Wyłóż folią płytką blachę do pieczenia.

Krok 2

Owiń grzyby plasterkami bekonu, pozostawiając kapelusze na wierzchu. W razie potrzeby użyj szpikulców koktajlowych. Przełóż na blachę

Krok 3

Zmieszaj syrop klonowy i sos sojowy. Obficie posmaruj wrapy. Piecz przez 10 minut. Odlej wodę, którą puścił bekon, żeby uniknąć zbrązowienia. Ponownie posmaruj wrapy glazurą i piecz przez kolejne 10-15 minut, aż bekon stanie się lepki i złocisty.

Krok 4

Usuń szpikulce koktajlowe. Nałóż ostatnią warstwę glazury. Oprósz ziarnami sezamu. Piecz przez kilka minut, aż ziarna się uprażą. Podawaj.

ID przepisu: 59

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Rozgrzej piekarnik do 220℃ z wiatrakiem lub ustaw pokrętło na 7 dla piekarnika gazowego. Wyłóż folią płytką blachę do pieczenia.

Owiń grzyby plasterkami bekonu, pozostawiając kapelusze na wierzchu. W razie potrzeby użyj szpikulców koktajlowych. Przełóż na blachę

Zmieszaj syrop klonowy i sos sojowy. Obficie posmaruj wrapy. Piecz przez 10 minut. Odlej wodę, którą puścił bekon, żeby uniknąć zbrązowienia. Ponownie posmaruj wrapy glazurą i piecz przez kolejne 10-15 minut, aż bekon stanie się lepki i złocisty.

Usuń szpikulce koktajlowe. Nałóż ostatnią warstwę glazury. Oprósz ziarnami sezamu. Piecz przez kilka minut, aż ziarna się uprażą. Podawaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.