Spaghetti z pieczoną dynią
Spaghetti z pieczoną dynią

Spaghetti z pieczoną dynią

Czas ogółem45 min
10 minCzas przygotowania
35 minCzas gotowania

Dzięki naszemu wygodnemu sosowi teriyaki z pieczonym czosnkiem oraz kilku podstawowym składnikom, ten wegetariański przepis na makaron z dynią nie mógłby być prostszy.

Składniki

2 porcj(e/i)
300 g
dyni Hokkaido
2 łyżki
oliwy
1 łyżeczka
płatków chili
200 g
makaronu spaghetti
50 g
tartego parmezanu
2 łyżki
świeżej kolendry
Wartości odżywcze (na porcję)2281 kJ / 545 kcal
13 gTłuszcz
17 gBiałko
94 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

300 g dyni hokkaido

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę o wielkości około 2x2 cm.

Krok 2

2 łyżki oliwy – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżeczka płatków chili – 3 łyżki Sos Teriyaki z pieczonym czosnkiem Kikkoman

Nacieramy kostki dyni oliwą, sosem sojowym i płatkami chili i wykładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut, po czym polewamy sosem teriyaki i pieczemy kolejne 10 minut.

Krok 3

200 g makaronu spaghetti – 50 g tartego parmezanu – 2 łyżki świeżej kolendry

Makaron gotujemy al dente, a po odsączeniu mieszamy z upieczoną dynią. Podajemy z tartym parmezanem i kolendrą.

ID przepisu: 1176

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

300 g dyni hokkaido

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę o wielkości około 2x2 cm.

2 łyżki oliwy – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 łyżeczka płatków chili – 3 łyżki Sos Teriyaki z pieczonym czosnkiem Kikkoman

Nacieramy kostki dyni oliwą, sosem sojowym i płatkami chili i wykładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut, po czym polewamy sosem teriyaki i pieczemy kolejne 10 minut.

200 g makaronu spaghetti – 50 g tartego parmezanu – 2 łyżki świeżej kolendry

Makaron gotujemy al dente, a po odsączeniu mieszamy z upieczoną dynią. Podajemy z tartym parmezanem i kolendrą.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.