

Pęczak ze szparagami, jajem sadzonym i grzybami
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki i boczniaki oczyść z ewentualnych resztek piasku, a następnie pokrój – pieczarki w cząstki, a boczniaki w ok. 2cm paski. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Szparagi umyj dokładnie pod bieżącą wodą, obierz z łusek, odłam zdrewniałe końcówki i pokrój na ok. 4cm kawałki.
Krok 2
Na patelni, na maśle usmaż pieczarki, zdejmij z patelni, następnie podsmaż boczniaki i również odstaw je na bok. Na patelni podsmaż porządnie cebulę, dodaj szparagi, a gdy zaczną mięknąć wrzuć grzyby i ugotowany pęczak. Wymieszaj, dopraw sosem sojowym Kikkoman i TABASCO® Pepper Sauce.
Krok 3
Po zdjęciu dania z patelni, usmaż na niej dwa jajka sadzone i podawaj razem z kaszą, posypane natką pietruszki.
ID przepisu: 556
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej