Steki wołowe w ziołowej marynacie sojowej
Czas ogółem45 min
5 minCzas przygotowania
30 minCzas marynowania
10 minCzas gotowania
Bogaty w umami sos sojowy i świeże zioła to baza marynaty, która doda polędwicy niepowtarzalnego aromatu. Krwisty czy wysmażony – stek przygotowany według tego przepisu będzie soczysty i delikatny.
Wartości odżywcze (na porcję)3384 kJ / 846 kcal
53 gTłuszcz
86 gBiałko
5 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Umieść składniki na marynatę w naczyniu do miksowania i zmiksuj dokładnie za pomocą blendera.
Krok 2
Posmaruj mięso marynatą i odstaw do lodówki do zamarynowania na minimum 30 min.
Krok 3
Usuń nadmiar marynaty i grilluj steki na mocno rozgrzanym ruszcie od 2 do 5 min. z każdej strony - w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia.
ID przepisu: 1111
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej