

Steki wołowe w ziołowej marynacie sojowej
Czas ogółem
45 min
5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas marynowania
10 min
Czas gotowania
Bogaty w umami sos sojowy i świeże zioła to baza marynaty, która doda polędwicy niepowtarzalnego aromatu. Krwisty czy wysmażony – stek przygotowany według tego przepisu będzie soczysty i delikatny.
Wartości odżywcze (na porcję)
3384 kJ
/
846 kcal
53 g
Tłuszcz
86 g
Białko
5 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Umieść składniki na marynatę w naczyniu do miksowania i zmiksuj dokładnie za pomocą blendera.
Krok 2
Posmaruj mięso marynatą i odstaw do lodówki do zamarynowania na minimum 30 min.
Krok 3
Usuń nadmiar marynaty i grilluj steki na mocno rozgrzanym ruszcie od 2 do 5 min. z każdej strony - w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia.
ID przepisu: 1111
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej