Risotto z cukinią

Czas ogółem 35 min
35 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
50 g
masła
250 g
ryżu arborio
300 g
żółtej cukinii
120 ml
białego wytrawnego wina
1 l
bulionu warzywnego
70 g
startego sera parmezan
2 łyżki
posiekanej natki pietruszki
1 szczypta
pieprzu
Wartości odżywcze (na porcję) 1782 kJ  /  426 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Masło rozpuszczamy na dużej patelni. Dodajemy pokrojoną w 1 cm kawałki cukinię oraz ryż i ciągle mieszając, podsmażamy, aż ten stanie się przezroczysty.

Krok 2

Zalewamy winem i mieszamy, aż wyparuje. Następnie stopniowo dodajemy bulion i od czasu do czasu mieszając, gotujemy 20 minut.

Krok 3

Na koniec dodajemy starty parmezan, natkę pietruszki, przyprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem, mieszamy i od razu podajemy.

ID przepisu: 915

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Masło rozpuszczamy na dużej patelni. Dodajemy pokrojoną w 1 cm kawałki cukinię oraz ryż i ciągle mieszając, podsmażamy, aż ten stanie się przezroczysty.

Zalewamy winem i mieszamy, aż wyparuje. Następnie stopniowo dodajemy bulion i od czasu do czasu mieszając, gotujemy 20 minut.

Na koniec dodajemy starty parmezan, natkę pietruszki, przyprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem, mieszamy i od razu podajemy.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.