

Risotto z cukinią
Czas ogółem
35 min
35 min Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)1.782 kJ / 426 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Masło rozpuszczamy na dużej patelni. Dodajemy pokrojoną w 1 cm kawałki cukinię oraz ryż i ciągle mieszając, podsmażamy, aż ten stanie się przezroczysty.
Krok 2
Zalewamy winem i mieszamy, aż wyparuje. Następnie stopniowo dodajemy bulion i od czasu do czasu mieszając, gotujemy 20 minut.
Krok 3
Na koniec dodajemy starty parmezan, natkę pietruszki, przyprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem, mieszamy i od razu podajemy.
ID przepisu: 915
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











