Marynata pomarańczowa z sosem sojowym do łososia
Dwa składniki, jeden fantastyczny smak. Sos sojowy Kikkoman i świeży sok z pomarańczy tworzą po prostu genialną i łatwą w przygotowaniu marynatę do smażonej ryby.
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszać sos sojowy z sokiem pomarańczowym.
Krok 2
Pokroić rybę na 2–4 kawałki. Włożyć rybę do marynaty i pozostawić na 2–3 godziny.
Krok 3
Smażyć marynowanego łososia na patelni, na grillu lub upiec w piekarniku.
Krok 4
Podczas grillowania można dodatkowo spryskać rybę marynatą, podawać na gorąco.
Krok 5
Udekorować plasterkami pomarańczy. Doskonale smakuje z kaszą kuskus.
Wymieszać ją z posiekaną natką pietruszki, pomidorami i ogórkami.
ID przepisu: 888
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej