

Sojowo-miodowe skrzydełka z kurczaka
Soczyste, cudownie lepiące się do palców skrzydełka o aromacie miodu, a do tego karmelizowane warzywa. Proste i przepyszne!
Składniki
Warzywa do pieczenia:
Przygotowanie
Krok 1
Skrzydełka przełóż do miski.
Krok 2
W osobnej misce wymieszaj wino, sos sojowy, oliwę, sok i skórkę z cytryny, miód oraz suszone przyprawy.
Krok 3
Dokładnie posmaruj marynatą kurczaka i odstaw do zamarynowania.
Krok 4
Warzywa obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 5
Warzywa dokładnie wymieszaj z sosem sojowym, miodem, oliwą oraz tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
Umieść kurczaka z warzywami na średnio rozgrzanym ruszcie. Kurczaka grilluj po ok. 10 min. z każdej strony, a warzywa 25-30 min., również z każdej strony.
Krok 7
Kurczaka i warzywa obracaj na ruszcie co jakiś czas.
ID przepisu: 1109
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej