

































Dostępne rozmiary
Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
Chcesz używać mniej soli? Wybierz naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli. Na skutek poddania specjalnemu procesowi, z sosu zostaje usunięta niemal połowa soli, dzięki czemu jest on idealną propozycją dla tych, którzy chcą ograniczyć spożycie soli, nie rezygnując z pełnego smaku potraw.
Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli Kikkoman jest tak samo pyszny, jak oryginał, z tym samym wyjątkowo pikantnym smakiem! Jest również tak samo uniwersalny, dlatego śmiało możesz doprawiać nim mięso, ryby czy warzywa. Sprawdza się również jako dodatek do zup i dressingów sałatkowych oraz jako baza do marynat. Za pomocą sosu sojowego możesz dodać smaku wszystkim potrawom - nie tylko tym z kuchni azjatyckiej!
Ten sos sojowy otrzymał oficjalną licencję na stosowanie znaku V-Label w całej Europie przez niezależną Europejską Unię Wegetariańską (EVU) po przejściu rygorystycznego procesu testowania i selekcji.
Składniki
Woda, soja, pszenica, sól, ocet spirytusowy, alkohol, cukier.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 450 kJ / 107 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 6,9 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Białko | 9,7 g |
Sól | 9,1 g |
Czy wiesz, że?
Mimo że dorosłe osoby powinny spożywać nie więcej niż 5 g soli dziennie* - to mniej więcej tyle, co jedna łyżeczka - zazwyczaj i tak zjadamy jej więcej. Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli pomoże ci skutecznie zmniejszyć spożycie soli.
*Rekomendacja Światowej Organizacji Zdrowia i Niemieckiego Towarzystwa Żywienia