Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli
Previous
Next
Dostępne rozmiary
150 ml dyspenser, 250 ml butelka, 500 ml i 1 L PET

Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli

wegański
wegański

Chcesz używać mniej soli? Wybierz naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli. Na skutek poddania specjalnemu procesowi, z sosu zostaje usunięta niemal połowa soli, dzięki czemu jest on idealną propozycją dla tych, którzy chcą ograniczyć spożycie soli, nie rezygnując z pełnego smaku potraw.

Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli Kikkoman jest tak samo pyszny, jak oryginał, z tym samym wyjątkowo pikantnym smakiem! Jest również tak samo uniwersalny, dlatego śmiało możesz doprawiać nim mięso, ryby czy warzywa. Sprawdza się również jako dodatek do zup i dressingów sałatkowych oraz jako baza do marynat. Za pomocą sosu sojowego możesz dodać smaku wszystkim potrawom - nie tylko tym z kuchni azjatyckiej!

Ten sos sojowy otrzymał oficjalną licencję na stosowanie znaku V-Label w całej Europie przez niezależną Europejską Unię Wegetariańską (EVU) po przejściu rygorystycznego procesu testowania i selekcji.

więcej

Składniki

Woda, sojapszenica, sól, ocet spirytusowy, alkohol, cukier.

Informacja o wartości odżywczej w 100 ml

Wartość energetyczna450 kJ / 107 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany6,9 g
w tym cukry3,9 g
Białko9,7 g
Sól9,1 g

Czy wiesz, że?

Mimo że dorosłe osoby powinny spożywać nie więcej niż 5 g soli dziennie* - to mniej więcej tyle, co jedna łyżeczka - zazwyczaj i tak zjadamy jej więcej. Naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej o 43% zawartości soli pomoże ci skutecznie zmniejszyć spożycie soli.

*Rekomendacja Światowej Organizacji Zdrowia i Niemieckiego Towarzystwa Żywienia