Chrup, chrup z Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu

20. September 2023

[Translate to Polnisch:]

Przygotuj cudownie chrupkie skórki i przybrania z Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu

Panko, czyli japońska bułka tarta, to fantastycznie wszechstronny składnik do smażenia, gotowania, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu wyczarowuje pyszną chrupiącą panierkę na wszelkiego rodzaju potrawach. Została przygotowana ze specjalnego rodzaju białego chleba bez skórki, który wchłania mniej tłuszczu i oleju niż zwykły chleb, tworząc rozkosznie chrupką warstwę. Możesz wykorzystać panko w każdym przepisie, który wymaga użycia zwykłej bułki tartej. Świetnie nadaje się jako panierka do sznycli lub warzyw, chrupiąca skórka na suflecie lub lasagne oraz jako środek wiążący do klopsików, farszów i ciasta. Połącz chrupiącą panierkę w japońskim stylu Kikkoman z naturalnie warzonym sosem sojowym lub jedną z naszych aromatycznych marynat Teriyaki i ciesz się przepysznym daniem z efektem chrupkości! Panko nie zawiera żadnych przypraw, dlatego idealnie komponuje się z naturalnie warzonym słodkim sosem sojowym Kikkoman lub sosem do ryżu. Nadaje się również do słodkich potraw, na przykład kruszonek, frytowanych deserów lub jako baza do tart i musów flan.

Soczysty cordon bleu w złotej panierce panko

Kurczaka nadziewamy szynką i serem, następnie panierujemy w mące i jajku, a na koniec w Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu. Smażymy kurczaka w głębokim tłuszczu w odpowiedniej temperaturze, aby powstała pyszna, chrupiąca, złotobrązowa panierka. Zastanawiasz się, z czym podawać cordon bleu? Wypróbuj wspaniały przepis Kikkomana na lekko słodki sos cebulowy na bazie sosu Teriyaki BBQ z miodem.

Zapiekanka ziemniaczana z cebulą i śmietaną

Tę wegetariańską zapiekankę z ziemniakami, kukurydzą, cebulą i groszkiem cukrowym wieńczy Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu. Ziemniaki gotujemy krótko w mieszance śmietany, mleka owsianego i naturalnie warzonego sosu sojowego, a cebulę doprawiamy sosem Teriyaki BBQ z miodem, aby nadać jej nutę słodyczy. Efekt? Zapiekanka ziemniaczana, która doskonale sprawdza się zarówno jako wegetariańskie danie główne, jak i dodatek do obiadu.

Pieczona cukinia z farszem krewetkowym i panierką panko

Co sprawia, że ten przepis jest tak wyjątkowy? To kolorowe połączenie cukinii, pomidorków koktajlowych, pietruszki i krewetek! Z cukinii wyjmujemy miąższ i podsmażamy go z krewetkami, pomidorkami i natką pietruszki. Następnie dodajemy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Na koniec wydrążone cukinie wypełnione kolorowym nadzieniem wkładamy jeszcze do piekarnika. Dla uzyskania chrupiącej warstwy na wierzchu, cukinię posypujemy mieszaniną parmezanu i Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu.

Gotowany dorsz z chrupkim maślanym sosem panko

Oto nie lada gratka dla miłośników ryb! Z tym przepisem zaserwujesz świeży filet z dorsza z ziemniakami, marchewką, brokułami i żółtą papryką oraz pysznym maślanym sosem panko. Sos, którego składnikami są szalotki, pietruszka, sok z cytryny i naturalnie warzony sos sojowy, doskonale podkreśla smak ryby oraz warzyw. Swoją idealną konsystencję zawdzięcza przebojowemu składnikowi: Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu.

Plasterki bakłażana lub cukinii faszerowane warzywami i panko

Wybierając ten pyszny przepis, kroimy bakłażana lub cukinię, nakładamy łyżką odrobinę farszu na każdy plasterek i kładziemy je jeden na drugim, tworząc „mini-kanapki”. Dymka, kurczak i nadzienie z tofu będą przyjemnie chrupkie dzięki dodatkowi Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu. Farsz doprawiamy sosem Teriyaki BBQ z miodem jeszcze przed nałożeniem na plasterki warzyw. Przygotowane w formie „kanapek” i podsmażone z obu stron, plasterki bakłażana lub cukinii podajemy ze smażonymi grzybami shiitake.

Inne krokiety warzywne

Brokuły, kalafior, grzyby i pomidory to główne składniki potrzebne do przygotowania tych fantastycznych, pełnych smaku krokietów warzywnych. Warzywa pokryte warstwą puree ziemniaczanego i Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu smażymy w głębokim tłuszczu, aż staną się złociste. Podajemy z pikantnym sosem pomidorowym. Smacznego!

Sernik czekoladowy z chrupiącym spodem i przybraniem

Masło, cukier, mielone migdały i Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu to wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować chrupiący spód tego pysznego sernika. Posmaruj go kremową masą sernikową z wiórkami czekoladowymi, a następnie dodaj mieszankę mielonych migdałów i chrupiącej panierki w japońskim stylu Kikkoman. Kusząca uczta dla każdego, kto ma ochotę na coś słodkiego, już gotowa!

Smażone w głębokim tłuszczu banany z lodami i sosem czekoladowym lub karmelowym

Co się stanie, kiedy obtoczysz banana najpierw w mieszance mąki i cynamonu, potem w Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu, a następnie usmażysz je w głębokim tłuszczu? Pyszny deser, oto co! Podany z domowym sosem czekoladowym lub karmelowym i udekorowany gałką lodów waniliowych i odrobiną mięty, to wspaniały sposób na zwieńczenie posiłku.

Czy wiesz, że…?

Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu została przygotowana ze specjalnego rodzaju białego chleba bez skórki. Jego małe, drobne płatki wchłaniają mniej tłuszczu czy oleju niż zwykła bułka tarta, dzięki czemu panierowana potrawa jest dużo lżejsza i bardziej chrupka.

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.