Pieczony kalafior
Pieczony kalafior

Pieczony kalafior

5 7 Oceny
Czas ogółem30 min
15 minCzas przygotowania
15 minCzas gotowania

Pyszny i pikantny - szybki kalafior prosto z piekarnika to danie, którego przyrządzanie jest tak samo przyjemne, jak jego jedzenie.

Składniki

4 porcj(e/i)
1 
kalafior
50 g
oleju rzepakowego
1 
ząbek czosnku, drobno posiekany
 ½ łyżeczka
kminku
1 łyżeczka
słodkiej papryki
1 łyżeczka
syropu klonowego
1 szczypta
pieprzu cayenne
Wartości odżywcze (na porcję)617 kJ / 148 kcal
12,5 gTłuszcz
4 gBiałko
4,2 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Kalafiora umyj i osusz. Usuń wszystkie liście z wyjątkiem kilku blisko główki.

Krok 2

Zamarynuj kalafiora w misce z olejem rzepakowym, czosnkiem, kminkiem, papryką, syropem klonowym, pieprzem cayenne i sosem sojowym Kikkoman.

Krok 3

Ułóż kalafiora w całości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.

ID przepisu: 1066

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Kalafiora umyj i osusz. Usuń wszystkie liście z wyjątkiem kilku blisko główki.

Zamarynuj kalafiora w misce z olejem rzepakowym, czosnkiem, kminkiem, papryką, syropem klonowym, pieprzem cayenne i sosem sojowym Kikkoman.

Ułóż kalafiora w całości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.