

Pieczony kalafior
Czas ogółem30 min
15 minCzas przygotowania
15 minCzas gotowania
Pyszny i pikantny - szybki kalafior prosto z piekarnika to danie, którego przyrządzanie jest tak samo przyjemne, jak jego jedzenie.
Wartości odżywcze (na porcję)617 kJ / 148 kcal
12,5 gTłuszcz
4 gBiałko
4,2 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Kalafiora umyj i osusz. Usuń wszystkie liście z wyjątkiem kilku blisko główki.
Krok 2
Zamarynuj kalafiora w misce z olejem rzepakowym, czosnkiem, kminkiem, papryką, syropem klonowym, pieprzem cayenne i sosem sojowym Kikkoman.
Krok 3
Ułóż kalafiora w całości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.
ID przepisu: 1066
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej