Sos grzybowy ze śmietaną, musztardą i sosem sojowym
Sos grzybowy ze śmietaną, musztardą i sosem sojowym

Sos grzybowy ze śmietaną, musztardą i sosem sojowym

5 1 Oceny
Czas ogółem15 min
5 minCzas przygotowania
10 minCzas gotowania

Smażone borowiki z kremowym sosem i smak sosu sojowego Kikkoman, któremu nie można się oprzeć. Łatwy w przygotowaniu, doskonały do mięs.

Składniki

1 porcj(e/i)
150 g
grzybów mieszanych
2 łyżki
oleju do smażenia
100 ml
śmietany kremówki
2 łyżeczki
musztardy Dijon
Czarny pieprz
Świeżo posiekana natka pietruszki
Wartości odżywcze (na porcję)1132 kJ / 272 kcal
25,9 gTłuszcz
5,3 gBiałko
4,1 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Oczyścić i posiekać grzyby, podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju.

Krok 2

Zdjąć grzyby z patelni i zetrzeć pozostały olej.

Krok 3

Dodać śmietanę, musztardę i sos sojowy, doprowadzić do wrzenia, mieszać do powstania gładkiego sosu.

Krok 4

Dodać grzyby, doprawić czarnym pieprzem, podawać na ciepło z kawałkami mięsa (ze stekiem – do ustalenia). Udekorować świeżą natką pietruszki.

ID przepisu: 890

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Oczyścić i posiekać grzyby, podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju.

Zdjąć grzyby z patelni i zetrzeć pozostały olej.

Dodać śmietanę, musztardę i sos sojowy, doprowadzić do wrzenia, mieszać do powstania gładkiego sosu.

Dodać grzyby, doprawić czarnym pieprzem, podawać na ciepło z kawałkami mięsa (ze stekiem – do ustalenia). Udekorować świeżą natką pietruszki.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.