Miodowy sos winegret

Czas ogółem 5 min
5 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
 ½ 
ząbka czosnku
2 łyżki
miodu
świeżo zmielony czarny pieprz
4 łyżki
oliwy z oliwek extra vergine

Przygotowanie

Czosnek rozgnieść, dobrze wymieszać naturalnie warzony sos sojowy z cytrusowym sosem sojowym Ponzu i czarnym pieprzem. Dodać oliwę z oliwek i mocno wstrząsnąć lub wymieszać mątewką, aż dressing uzyska gładką teksturę. Pasuje wyśmienicie do chrupiącej zielonej sałaty.

ID przepisu: 405

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Czosnek rozgnieść, dobrze wymieszać naturalnie warzony sos sojowy z cytrusowym sosem sojowym Ponzu i czarnym pieprzem. Dodać oliwę z oliwek i mocno wstrząsnąć lub wymieszać mątewką, aż dressing uzyska gładką teksturę. Pasuje wyśmienicie do chrupiącej zielonej sałaty.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.