

































Dostępne rozmiary
Bezglutenowy sos sojowy Tamari
Mamy dobre wieści dla fanów sosu sojowego, którzy cierpią na nietolerancję glutenu: Naturalnie warzony sos sojowy Tamari Kikkoman jest dostępny również w wersji bezglutenowej! Bezglutenowy sos sojowy Tamari może służyć jako zamiennik dla dowolnego innego naszego sosu, bo jest tak samo wszechstronny i pyszny, co oryginał. Jego smak pokochają wszyscy - również ci, którzy mogą jeść gluten - dlatego do gotowania nie musisz używać dwóch różnych sosów.
Podobnie jak nasze klasyczne sosy, wersja bezglutenowa zostaje poddana fermentacji w całkowicie naturalnym procesie. Dzięki temu Bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman jest nie tylko pozbawiony glutenu, ale jest także halal.
Oznacza to, że muzułmanie mogą używać naszego sosu do gotowania, nadawania smaku i przyprawiania. Sprawdź etykietę na butelce pod kątem certyfikatów potwierdzających brak glutenu oraz bycie halal.
Ten sos sojowy otrzymał oficjalną licencję na stosowanie znaku V-Label w całej Europie przez niezależną Europejską Unię Wegetariańską (EVU) po przejściu rygorystycznego procesu testowania i selekcji.
Składniki
Woda, soja, sól, ocet spirytusowy.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 ml
Wartość energetyczna | 240 kJ / 57 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 2,0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 10 g |
Sól | 16,4 g |
Czy wiesz, że?
Celiakia to medyczne określenie przewlekłego stanu zapalnego jelita cienkiego spowodowanego nietolerancją glutenu.
Aby pozostać w zdrowiu, ludzie cierpiący na celiakię powinni przez całe życie bezwzględnie unikać spożywania glutenu, czyli produktów na bazie zbóż. W dzisiejszych czasach dieta bezglutenowa bywa kwestią.