
Sezon na umami
Esencją tego sezonu jest smak umami - wytrawny, intensywny i rozgrzewający od środka. Umami to nie przyprawa – to osobny, piąty smak, obok słonego, słodkiego, kwaśnego i gorzkiego. Umami wydobywa z każdego dania wyrazistość i głębię.
Nasze świąteczne przepisy wyróżnia właśnie bogactwo umami. To zaproszenie do odkrywania różnorodności smaków. Od treściwych po słodkie, od tradycyjnych po egzotyczne – nasze przepisy dostarczą ci inspiracji na kameralne wieczory i świąteczne spotkania. Sos sojowy Kikkoman to uniwersalna przyprawa, która sprawdzi się jako dip do imprezowych przekąsek i dodatek do zup i dań głównych - regionalnych i tych z całego świata. Daj się zaskoczyć smakom, które rozgrzeją ciało i duszę!

Tradycje są czymś wyjątkowym - zwłaszcza w kuchni. Są takie dania, których smak, bogaty i dobrze znany, od razu mówi nam: tak, to już święta! Oto kilka z naszych ulubionych regionalnych potraw. Smacznego!
Poszerzanie kulinarnych horyzontów to sama przyjemność. Wolno pieczona szynka w miodzie, faszerowana dynia, glazurowany indyk, świeże małże – tak jak każda rodzina ma swoje ulubione dania, tak samo ma je każdy kraj. Odkryj świąteczne klasyki naszych europejskich sąsiadów - może dadzą początek twojej własnej, nowej tradycji?















































