Sezon na umami

Umami

Esencją tego sezonu jest smak umami - wytrawny, intensywny i rozgrzewający od środka. Umami to nie przyprawa – to osobny, piąty smak, obok słonego, słodkiego, kwaśnego i gorzkiego. Umami wydobywa z każdego dania wyrazistość i głębię.
Nasze świąteczne przepisy wyróżnia właśnie bogactwo umami. To zaproszenie do odkrywania różnorodności smaków. Od treściwych po słodkie, od tradycyjnych po egzotyczne – nasze przepisy dostarczą ci inspiracji na kameralne wieczory i świąteczne spotkania. Sos sojowy Kikkoman to uniwersalna przyprawa, która sprawdzi się jako dip do imprezowych przekąsek i dodatek do zup i dań głównych - regionalnych i tych z całego świata. Daj się zaskoczyć smakom, które rozgrzeją ciało i duszę!

ŚWIĘTUJ SEZON ZE SMAKIEM

Zima to wyjątkowa pora roku, która sprzyja spotkaniom z przyjaciółmi i rodziną. To czas bliskości, rozmów i śmiechu. Im chłodniej i ciemniej na zewnątrz, tym te chwile stają się cenniejsze. Celebruj je tak, jak na to zasługują - pysznym jedzeniem. Z Sosem sojowym Kikkoman dodasz subtelnej różnorodności przystawkom, daniom głównym, deserom i drobnym przekąskom. Twoi goście będą zachwyceni! Sycący europejski gulasz, a może pyszna japońska zupa? Zimowe dania niezawodnie przynoszą uczucie błogości.

TEN DESER TO
RARYTAS!

Niezwykły deser, niezwykłe doznania.
Smażone w tempurze jabłka z cynamonem
z sosem matcha – co za smak!

Do przepisu
CIESZ SIĘ TYM, CO DOBRE Z NATURY

Wystarczą cztery naturalne składniki - woda, soja, pszenica i sól - aby uzyskać intensywny, głęboki i bogaty smak. Sos sojowy Kikkoman jest warzony według tradycyjnej japońskiej receptury, która pozostaje niezmienna od ponad 300 lat.

PPOPULARNE DANIA REGIONALNE

Tradycje są czymś wyjątkowym - zwłaszcza w kuchni. Są takie dania, których smak, bogaty i dobrze znany, od razu mówi nam: tak, to już święta! Oto kilka z naszych ulubionych regionalnych potraw. Smacznego!

JAK INNI ŚWIĘTUJĄ TEN SEZON

Europa imponuje różnorodnością swoich tradycji - także tych kulinarnych. W słynnym angielskim puddingu bożonarodzeniowym ukryta jest moneta, a w norweskim deserze sylwestrowym - migdał. Kto je znajdzie, temu przyniosą szczęście!

Poszerzanie kulinarnych horyzontów to sama przyjemność. Wolno pieczona szynka w miodzie, faszerowana dynia, glazurowany indyk, świeże małże – tak jak każda rodzina ma swoje ulubione dania, tak samo ma je każdy kraj. Odkryj świąteczne klasyki naszych europejskich sąsiadów - może dadzą początek twojej własnej, nowej tradycji?

POCZUJ ŚWIĄTECZNY NASTRÓJ Z NASZYM FILMEM! Do filmu

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.