Doprawione puree z batatów

Czas ogółem 30 min
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania

Bataty, masło, sos sojowy - i już. Oto danie, które natychmiast podnosi na duchu.

Składniki

4 porcj(e/i)
500 g
obranych batatów
100 g
masła
skórka starta z 1 pomarańczy
1 szczypta
gałki muszkatołowej
Wartości odżywcze (na porcję) 1384 kJ  /  331 kcal
22,1 g Tłuszcz
3,3 g Białko
31,2 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Bataty pokrój na małe kawałki i gotuj, aż staną się miękkie. Następnie odcedź je z wody i wyłóż na gorącą patelnię na wyłączonej kuchence. Poczekaj, aż resztki wody odparują.

Krok 2

Dopraw masłem, sosem sojowym Kikkoman, skórką pomarańczową i startą gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszaj.

ID przepisu: 1079

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Bataty pokrój na małe kawałki i gotuj, aż staną się miękkie. Następnie odcedź je z wody i wyłóż na gorącą patelnię na wyłączonej kuchence. Poczekaj, aż resztki wody odparują.

Dopraw masłem, sosem sojowym Kikkoman, skórką pomarańczową i startą gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.