

Doprawione puree z batatów
Czas ogółem
30 min
10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
Bataty, masło, sos sojowy - i już. Oto danie, które natychmiast podnosi na duchu.
Wartości odżywcze (na porcję)
1384 kJ
/
331 kcal
22,1 g
Tłuszcz
3,3 g
Białko
31,2 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Bataty pokrój na małe kawałki i gotuj, aż staną się miękkie. Następnie odcedź je z wody i wyłóż na gorącą patelnię na wyłączonej kuchence. Poczekaj, aż resztki wody odparują.
Krok 2
Dopraw masłem, sosem sojowym Kikkoman, skórką pomarańczową i startą gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszaj.
ID przepisu: 1079
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej