

Sos z czerwonej cebuli
Czas ogółem
10 min
10 min
Czas przygotowania
Intensywny, pikantny i bardzo umami. Czerwona cebula i ocet balsamiczny – tyle wystarczy, aby powstał idealny sos do dań mięsnych.
Wartości odżywcze (na porcję)
1602 kJ
/
383 kcal
31,1 g
Tłuszcz
1,3 g
Białko
8,7 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na maśle i skarmelizuj w miodzie.
Krok 2
Dodaj czerwone wino, ocet i sos sojowy Kikkoman. Powoli zmniejszaj ogień, aż cebula uzyska miękką, kremową konsystencję.
Krok 3
Udekoruj sos tymiankiem i rozgniecionymi goździkami.
ID przepisu: 1076
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej