Sos z czerwonej cebuli

4,8 96 Oceny
Czas ogółem 10 min
10 min Czas przygotowania

Intensywny, pikantny i bardzo umami. Czerwona cebula i ocet balsamiczny – tyle wystarczy, aby powstał idealny sos do dań mięsnych.

Składniki

4 porcj(e/i)
200 g
czerwonej cebuli
150 g
masła
350 ml
czerwonego wina
1 łyżka
miodu
1 łyżka
octu balsamicznego
2 
gałązki tymianku
2 
całe rozgniecione goździki
Wartości odżywcze (na porcję) 1602 kJ  /  383 kcal
31,1 g Tłuszcz
1,3 g Białko
8,7 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na maśle i skarmelizuj w miodzie.

Krok 2

Dodaj czerwone wino, ocet i sos sojowy Kikkoman. Powoli zmniejszaj ogień, aż cebula uzyska miękką, kremową konsystencję.

Krok 3

Udekoruj sos tymiankiem i rozgniecionymi goździkami.

ID przepisu: 1076

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na maśle i skarmelizuj w miodzie.

Dodaj czerwone wino, ocet i sos sojowy Kikkoman. Powoli zmniejszaj ogień, aż cebula uzyska miękką, kremową konsystencję.

Udekoruj sos tymiankiem i rozgniecionymi goździkami.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.