Puree z ziemniaków, pasternaku i pora

Czas ogółem 30 min
15 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania

Ma wszystko, czego potrzeba do szczęścia. Idealny dodatek do treściwego posiłku albo jego główna atrakcja, kiedy porcja jest odpowiednio duża.

Składniki

4 porcj(e/i)
400 g
obranych ziemniaków
100 g
obranego pasternaku
1 
por
1 łyżka
oliwy z oliwek
2 szczypty
cukru
Wartości odżywcze (na porcję) 969 kJ  /  231 kcal
14,5 g Tłuszcz
3,5 g Białko
20,7 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki i pasternak pokrój na kawałki wielkości orzecha włoskiego i zalej zimną wodą. Gotuj przez ok. 15 minut.

Krok 2

Pora przekrój wzdłuż na pół i dokładnie opłucz. Następnie pokrój go w bardzo cienkie paski, zwracając uwagę na włókna.

Krok 3

Gdy ziemniaki i pasternak staną się miękkie, odcedź je i na krótko włóż z powrotem do garnka, aby odparować wodę.

Krok 4

Dodaj oliwę z oliwek, sos sojowy Kikkoman, cukier i pora. Dokładnie zmiksuj.

ID przepisu: 1072

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Ziemniaki i pasternak pokrój na kawałki wielkości orzecha włoskiego i zalej zimną wodą. Gotuj przez ok. 15 minut.

Pora przekrój wzdłuż na pół i dokładnie opłucz. Następnie pokrój go w bardzo cienkie paski, zwracając uwagę na włókna.

Gdy ziemniaki i pasternak staną się miękkie, odcedź je i na krótko włóż z powrotem do garnka, aby odparować wodę.

Dodaj oliwę z oliwek, sos sojowy Kikkoman, cukier i pora. Dokładnie zmiksuj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.