

Puree z ziemniaków, pasternaku i pora
Ma wszystko, czego potrzeba do szczęścia. Idealny dodatek do treściwego posiłku albo jego główna atrakcja, kiedy porcja jest odpowiednio duża.
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki i pasternak pokrój na kawałki wielkości orzecha włoskiego i zalej zimną wodą. Gotuj przez ok. 15 minut.
Krok 2
Pora przekrój wzdłuż na pół i dokładnie opłucz. Następnie pokrój go w bardzo cienkie paski, zwracając uwagę na włókna.
Krok 3
Gdy ziemniaki i pasternak staną się miękkie, odcedź je i na krótko włóż z powrotem do garnka, aby odparować wodę.
Krok 4
Dodaj oliwę z oliwek, sos sojowy Kikkoman, cukier i pora. Dokładnie zmiksuj.
ID przepisu: 1072
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej