Prosty hummus z buraka

Czas ogółem 15 min
15 min Czas przygotowania

Intensywności jego koloru dorównuje tylko intensywność smaku. Sekretny składnik? Syrop klonowy i burak. Nowa klasyka smaku!

Składniki

4 porcj(e/i)
300 g
ugotowanej ciecierzycy
85 g
soku z buraków
1 
ząbek czosnku
 ½ łyżeczka
mielonego kminku
 ½ łyżka
syropu klonowego
1 łyżka
soku z cytryny
75 g
tahini

Do podania:

oliwa z oliwek
liście pietruszki
Wartości odżywcze (na porcję) 974 kJ  /  234 kcal
13,4 g Tłuszcz
10,1 g Białko
14,9 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Ciecierzycę, sok z buraków, kminek, sos sojowy Kikkoman, czosnek, syrop klonowy i sok z cytryny zmiksuj na gładką masę w robocie kuchennym.

Krok 2

Dodaj tahini i dokładnie wymieszaj. Chłódź, aż hummus będzie gotowy do podania.

Krok 3

Przed podaniem udekoruj hummus łyżką oliwy z oliwek i posiekaną natką pietruszki

ID przepisu: 1071

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Ciecierzycę, sok z buraków, kminek, sos sojowy Kikkoman, czosnek, syrop klonowy i sok z cytryny zmiksuj na gładką masę w robocie kuchennym.

Dodaj tahini i dokładnie wymieszaj. Chłódź, aż hummus będzie gotowy do podania.

Przed podaniem udekoruj hummus łyżką oliwy z oliwek i posiekaną natką pietruszki

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.