

Prosty hummus z buraka
Czas ogółem
15 min
15 min
Czas przygotowania
Intensywności jego koloru dorównuje tylko intensywność smaku. Sekretny składnik? Syrop klonowy i burak. Nowa klasyka smaku!
Wartości odżywcze (na porcję)
974 kJ
/
234 kcal
13,4 g
Tłuszcz
10,1 g
Białko
14,9 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Ciecierzycę, sok z buraków, kminek, sos sojowy Kikkoman, czosnek, syrop klonowy i sok z cytryny zmiksuj na gładką masę w robocie kuchennym.
Krok 2
Dodaj tahini i dokładnie wymieszaj. Chłódź, aż hummus będzie gotowy do podania.
Krok 3
Przed podaniem udekoruj hummus łyżką oliwy z oliwek i posiekaną natką pietruszki
ID przepisu: 1071
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej