

Wrap onigirazu z kremem truskawkowym
Onigirazu na słodko to deser, którego potrzebujemy wszyscy - z truskawkowym mascarpone, ryżem i chrupiącym pistacjowym nadzieniem, w płaszczyku z wodorostów. Już samo jego przygotowanie to czysta przyjemność - a co dopiero jedzenie!
Przygotowanie
Krok 1

120 g ryżu do sushi – 30 g cukru pudru – 20 ml octu ryżowego – 20 ml Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dopraw pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia na 30 minut.
Krok 2

80 g truskawek – 120 g mascarpone – 30 g pistacji – 1 łyżeczka czarnego sezamu
Truskawki drobno posiekaj i wymieszaj z mascarpone, posiekanymi pistacjami i sezamem.
Krok 3

2 arkusze nori – kilka truskawek
Nałóż ryż na arkusz nori, a następnie posmaruj go kremem truskawkowym z kroku 2. Przykryj drugim arkuszem nori. Pokrój powstałą kanapkę na 4 kawałki (po 2 na osobę). Przełóż porcje onigirazu na talerz i udekoruj truskawkami.
Wskazówka:
Zamiast truskawek możesz użyć mango.
ID przepisu: 1372
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej