Wrap onigirazu z kremem truskawkowym
Wrap onigirazu z kremem truskawkowym

Wrap onigirazu z kremem truskawkowym

Czas ogółem80 min
40 minCzas gotowania
10 minCzas przygotowania
30 minCzas chłodzenia

Onigirazu na słodko to deser, którego potrzebujemy wszyscy - z truskawkowym mascarpone, ryżem i chrupiącym pistacjowym nadzieniem, w płaszczyku z wodorostów. Już samo jego przygotowanie to czysta przyjemność - a co dopiero jedzenie!

Składniki

2 porcj(e/i)

Ryż:

120 g
ryżu do sushi
30 g
cukru pudru
20 ml
octu ryżowego

Krem:

80 g
truskawek
120 g
mascarpone
30 g
pistacji
1 łyżeczka
czarnego sezamu
2 
arkusze nori

Przybranie:

kilka truskawek
Wartości odżywcze (na porcję)2784 kJ / 665 kcal
32,5 gTłuszcz
12,6 gBiałko
79,2 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

120 g ryżu do sushi – 30 g cukru pudru – 20 ml octu ryżowego – 20 ml Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dopraw pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia na 30 minut.

Krok 2

80 g truskawek – 120 g mascarpone – 30 g pistacji – 1 łyżeczka czarnego sezamu

Truskawki drobno posiekaj i wymieszaj z mascarpone, posiekanymi pistacjami i sezamem.

Krok 3

2  arkusze nori – kilka truskawek

Nałóż ryż na arkusz nori, a następnie posmaruj go kremem truskawkowym z kroku 2. Przykryj drugim arkuszem nori. Pokrój powstałą kanapkę na 4 kawałki (po 2 na osobę). Przełóż porcje onigirazu na talerz i udekoruj truskawkami.

Wskazówka:

Zamiast truskawek możesz użyć mango.

ID przepisu: 1372

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

120 g ryżu do sushi – 30 g cukru pudru – 20 ml octu ryżowego – 20 ml Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dopraw pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia na 30 minut.

80 g truskawek – 120 g mascarpone – 30 g pistacji – 1 łyżeczka czarnego sezamu

Truskawki drobno posiekaj i wymieszaj z mascarpone, posiekanymi pistacjami i sezamem.

2 arkusze nori – kilka truskawek

Nałóż ryż na arkusz nori, a następnie posmaruj go kremem truskawkowym z kroku 2. Przykryj drugim arkuszem nori. Pokrój powstałą kanapkę na 4 kawałki (po 2 na osobę). Przełóż porcje onigirazu na talerz i udekoruj truskawkami.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.