

Sałatka z cykorii z jabłkiem
Oto sałatka, którą równie łatwo zrobić, jak pokochać. Gorzkawa cykoria, winne jabłka i pestki granatu sprawiają, że sałatka na długo zachowuje orzeźwiającą chrupkość. Będzie idealna również na lunch w podróży!
Przygotowanie
Krok 1
Cykorię, jabłko i szczypiorek opłucz i osusz. Pokrój cykorię na plasterki, a jabłko na słupki. Grubo posiekaj migdały. Wrzuć wszystko do miski.
Krok 2
Wymieszaj bulion warzywny z octem, syropem klonowym, sosem sojowym Kikkoman i oliwą z oliwek. Zamarynuj składniki w misce.
Krok 3
Szczypiorek grubo posiekaj. Udekoruj sałatkę szczypiorkiem i pestkami granatu.
ID przepisu: 1068
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej