Sos sezamowy Kikkoman

woda, cukier, olej słonecznikowy, nasiona sezamu (10%), sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), ocet ryżowy, sól, alkohol etylowy, słodzone żółtko jaja (żółtko jaja, cukier), wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy), emulgator (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych), kwasy (kwas mlekowy, kwas octowy), ekstrakt z grzyba shiitake, ekstrakt drożdżowy, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), przyprawy.

Dlaczego ten sos

  • Smak: słodki, kwaśny, cierpki
  • Konsystencja: lepka, kremowa


Aromatyczny, kremowy i pyszny – twoi goście nigdy nie będą mieli dość tego sosu sezamowego. Idealnie komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej - i wielu innych kuchni świata.

Sos sezamowy Kikkoman oferuje profesjonalnym szefom kuchni smak, który jest zrównoważony i wszechstronny. Słodki, kwaśny i lekko pikantny zarazem, z intensywnym aromatem prażonego sezamu, a do tego o cudownie kremowej konsystencji.

Sos sezamowy Kikkoman znajduje zastosowanie w przyrządzaniu szerokiej gamy potraw, takich jak dressingi do sałatek, sosy do makaronu i dipy do tofu lub gotowanych na parze warzyw. Dzięki swojemu aromatowi i kremowej konsystencji może też służyć jako samodzielny dip, w którego smaku zakochają się twoi goście.

Pytania?

Chcesz o coś zapytać albo dowiedzieć się więcej o naszych produktach? Skontaktuj się z nami!

Teraz

Zainspiruj się!

Ten produkt doda ekstra „coś” niejednemu przepisowi!

Zobacz przepisy

ODKRYJ ŚWIAT NASZYCH PRODUKTÓW

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy. Brzmi dobrze?

Do newslettera