




woda, ziarno soi, pszenica, sól, ocet spirytusowy, cukier.
43% MNIEJ SOLI. 100% SMAKU.
Wolisz, kiedy w twojej diecie jest mniej soli? Niskosolna wersja naszego Naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman jest właśnie dla ciebie! W trakcie specjalnego procesu usuwamy z naszego klasycznego sosu prawie połowę zawartości soli (43%), dzięki czemu powstaje produkt idealny dla tych, którzy pragną zmniejszyć spożycie soli, ale nie chcą przy tym rezygnować z pełni smaku.
Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli w niczym nie ustępuje oryginałowi: ma ten sam wyjątkowy aromat i jest tak samo pełen umami, a także niezwykle wszechstronny. Wystarczy kilka kropel, aby podkreślić naturalny smak dań z mięsa, ryb lub warzyw, albo wzbogacić zupę, sos sałatkowy czy marynatę. I to niezależnie, czy korzystasz z przepisów kuchni azjatyckiej, czy jakiekolwiek innej!
Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli został wyróżniony symbolem V-label, co oznacza, że jest przyjazny dla wegan i wegetarian.
Szukasz innych produktów o obniżonej zawartości soli? Znajdziesz je w naszej ofercie! Odkryj Marynatę Teriyaki Kikkoman o obniżonej zawartości soli.