

Tacos z wieprzowiną i marynowaną cebulą
Tacos mają tyle wariantów, że można by jeść je codziennie! Szczególnie, że to popularne w Meksyku uliczne danie zdążyło już zrobić globalną karierę. W tym przepisie tacos podaje się z soczystą marynowaną wieprzowiną i orzechowym Sosem sezamowym Kikkoman.
Składniki
Mięso:
Marynowana cebula:
Tacos:
Przygotowanie
Mięso: Wieprzowinę pokrój w cienkie paski. Wymieszaj w misce pozostałe składniki. Dodaj mięso i odstaw do zamarynowania na minimum 12 godzin.
Marynowana cebula: Cebulę pokrój w cienkie krążki. W misce wymieszaj wodę z cukrem. Dodaj ocet, Sos sojowy Kikkoman, nasiona kolendry i świeżą kolendrę. Marynuj cebulę przez minimum 1 godzinę.
Tacos: Wieprzowinę obsmaż z obu stron. Podgrzej tacos.
Sposób podania: Tacos podawaj z wieprzowiną, marynowaną cebulą, Sosem sezamowym Kikkoman, cheddarem, orzechami, kwaśną śmietaną i świeżą kolendrą.
ID przepisu: F1021
Przepis w PDF
Pobierz PDFOdkryj więcej