O Kikkomanie

Łączymy trzysta lat japońskiej tradycji z nowoczesną filozofią korporacyjną. Misją Kikkomana jest inspirowanie ludzi na całym świecie do czerpania radości z tego, co najlepsze, i promowanie międzynarodowej wymiany kulinarnej.

Co sprawia, że ​​nasz sos sojowy jest tak wyjątkowy i stanowi najlepszy wybór dla Ciebie, Twojej restauracji, Twojego food trucka i Twoich gości? Tutaj dowiesz się więcej.

1.

Naturalne składniki

Sos sojowy Kikkoman powstaje z czterech starannie wyselekcjonowanych, naturalnych składników: wody, soi, pszenicy i soli. Używamy tylko ziaren soi wolnych od GMO. Nie stosujemy wzmacniaczy smaku, konserwantów i barwników.

2.

Naturalny proces warzenia

Sos sojowy Kikkoman jest warzony całkowicie naturalnie w procesie fermentacji trwającym kilka miesięcy. Podczas procesu warzenia powstaje około 300 różnych związków aromatycznych: wanilii, owoców, whisky, a nawet kawy. Wszystkie te smaki i zapachy rozwijają się bez użycia chemikaliów i nadają naszemu sosowi sojowemu niepowtarzalny smak.

3.
Pełnia smaku umami

„Wytrawny”, „pikantny”, „złożony” lub po prostu „pyszny” – istnieje wiele słów opisujących smak umami. Sos sojowy jest szczególnie bogaty w naturalne składniki umami, które powstają w procesie warzenia. To sprawia, że idealnie dopełnia i podkreśla smak każdego dania.

4.

Zrównoważony rozwój jako cel korporacyjny

W Kikkomanie dążymy do tego, aby działać w sposób możliwie najbardziej zrównoważony i uczciwy. Naturalne składniki, krótkie łańcuchy dostaw, zrównoważone pozyskiwanie i przemyślane wykorzystywanie zasobów naturalnych oraz pełne szacunku podejście do ludzi leżą u podstaw naszej kultury biznesowej. Przeczytaj o naszych szczegółowych celach i działaniach na stronie poświęconej zrównoważonemu rozwojowi.

Czy wiesz, że…?

Japoński sos sojowy jest również znany jako „shoyu”. Ten rodzaj sosu sojowego wyróżnia się niższą zawartością soli i wyjątkowym aromatem, który rozwija się miesiącami dzięki użyciu specjalnych kultur drożdży i prażonej pszenicy w procesie warzenia.
To czyni go zupełnie innym od chińskich sosów sojowych, które bywają warzone tylko częściowo, a poza tym są produkowane chemicznie. W związku z tym chińskie sosy sojowe często zawierają barwniki, cukier, glutaminian sodu i konserwanty, przez co ich smak jest mocniejszy, a konsystencja przypomina syrop, utrudniając precyzyjne dozowanie. To dobry powód, aby zawsze sprawdzać etykietę przed zakupem – im mniej składników, tym lepiej!

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.