




woda, ziarno soi, pszenica, sól.
Soja, gluten
Dlaczego ten sos
- Smak: słodki, słony, lekko kwaśny, słodowy
- Konsystencja: płynna
Sos sojowy Kikkoman to wszechstronny produkt, bez którego nie obejdzie się żaden profesjonalny szef kuchni. Dzięki naturalnej formule jego głęboki, intensywny smak umami jest nie do pomylenia.
Niepowtarzalny, intensywny, wytrawny, umami – tak najlepiej opisać smak Sosu sojowego Kikkoman. W naturalnym procesie warzenia na bazie pszenicy powstaje sos sojowy, który rozwija na podniebieniu różnorodne, złożone smaki: słony, słodki, lekko kwaśny i słodowy.
Sos sojowy Kikkoman jest wegański, a zatem niesamowicie wszechstronny. Uszlachetnia nie tylko dania kuchni japońskiej, lecz także makarony, burgery, sałatki, a nawet desery.