





Sugar (36%), Soy sauce (Water, Soybeans, Wheat, Salt) (36%), Glucose syrup, Wine (contains sulphur dioxide), Water, Salt, Yeast extract.
Soja, gluten, siarczyny
Dlaczego ten sos
- Smak: słodki, lekko pikantny
- Konsystencja: płynna
Kto powiedział, że sosy Kikkoman przeznaczone są wyłącznie do przyrządzania pikantnych dań? Sos do ryżu Kikkoman doskonale sprawdza się także przy deserach, wzbogacając ich słodki smak o wyrafinowaną nutę.
Sos do ryżu Kikkoman to pozycja obowiązkowa dla każdego profesjonalnego szefa kuchni. Powstaje z najwyższej jakości składników i ma wyjątkowy słodko-pikantny aromat. Wyśmienicie smakuje i apetycznie błyszczy - a wraz z nim twoje dania.
Oprócz swojego podstawowego zastosowania, Sos do ryżu Kikkoman dodaje odrobiny słodyczy wytrawnym potrawom, takim jak zupy i sałatki. Idealnie nadaje się do karmelizowania orzechów lub niuansowania smaku dań mięsnych. Dodaje też to ekstra “coś” do deserów, szczególnie w duecie z czekoladą.