



woda, ziarno soi, pszenica, sól, ocet spirytusowy, cukier.
Soja, gluten
Dlaczego ten sos
- Smak: słodki, umami, mniej słony, lekko słodowy
- Konsystencja: płynna
Mniej soli, tyle samo smaku – to kwintesencja Sosu sojowego Kikkoman o obniżonej zawartości soli. Specjalny proces pozwala na usunięcie z sosu niemal połowy wyjściowej zawartości soli.
Podobnie jak klasyczna wersja, Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli ma intensywny, wytrawny smak umami. Jedyna różnica to zawartość soli - zmniejszona o około 43%.
Sos sojowy o niskiej zawartości soli jest równie wszechstronny jak ten klasyczny. Dodaje pełni aromatu sosom, zupom, warzywom i potrawom smażonym na patelni, co z pewnością docenią twoi goście. Idealnie nadaje się do końcowego doprawienia dania tuż przed podaniem..