Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu

mąka pszenna, cukier trzcinowy, drożdże, sól.
Gluten
Dlaczego ten produkt
- Smak: neutralny
- Konsystencja: zwiewna, lekka, chrupiąca
Panko Kikkoman to prawdziwie wszechstronny produkt dla gastronomii. Nie tylko nadaje głęboko smażonym daniom pysznie chrupiącą teksturę, lecz także sprawdza się jako spoiwo wielu różnych potraw.
Ta wyjątkowa odmiana bułki tartej powstaje ze specjalnego rodzaju białego chleba pieczonego bez skórki, dzięki czemu Panko Kikkoman wyróżnia się lekką i puszystą teksturą. Z tego samego powodu wchłania mniej oleju podczas smażenia, dzięki czemu jest subtelna w smaku i bardziej chrupiąca.
Panko Kikkoman znajduje zastosowanie w tradycyjnej kuchni japońskiej, np. w przyrządzaniu tonkatsu. Ale tak samo świetnie sprawdza się jako bułka tarta do klasycznych sznycli lub warzyw w panierce, dodając im wyjątkowego charakteru. Panko można również używać jako spoiwa, a nawet do przyrządzania słodkich potraw. Panko Kikkoman wyzwala kulinarną kreatywność.