Kikkoman Panko - Chrupiąca panierka w japońskim stylu

mąka pszenna, cukier trzcinowy, drożdże, sól. 

Gluten

Dlaczego ten produkt

  • Smak: neutralny
  • Konsystencja: zwiewna, lekka, chrupiąca


Panko Kikkoman to prawdziwie wszechstronny produkt dla gastronomii. Nie tylko nadaje głęboko smażonym daniom pysznie chrupiącą teksturę, lecz także sprawdza się jako spoiwo wielu różnych potraw.

Ta wyjątkowa odmiana bułki tartej powstaje ze specjalnego rodzaju białego chleba pieczonego bez skórki, dzięki czemu Panko Kikkoman wyróżnia się lekką i puszystą teksturą. Z tego samego powodu wchłania mniej oleju podczas smażenia, dzięki czemu jest subtelna w smaku i bardziej chrupiąca.

Panko Kikkoman znajduje zastosowanie w tradycyjnej kuchni japońskiej, np. w przyrządzaniu tonkatsu. Ale tak samo świetnie sprawdza się jako bułka tarta do klasycznych sznycli lub warzyw w panierce, dodając im wyjątkowego charakteru. Panko można również używać jako spoiwa, a nawet do przyrządzania słodkich potraw. Panko Kikkoman wyzwala kulinarną kreatywność.

Pytania?

Chcesz o coś zapytać albo dowiedzieć się więcej o naszych produktach? Skontaktuj się z nami!

Teraz

Zainspiruj się!

Ten produkt doda ekstra „coś” niejednemu przepisowi!

Zobacz przepisy

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania dotyczące naszych produktów lub ich dostępności? A może po prostu chcesz dowiedzieć się więcej o Kikkomanie? Napisz do nas!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obowiązkowe

Prosimy zapoznać się z Informacją o ochronie danych. Więcej informacji handlowych można znaleźć w zakładce Redakcja.