Kikkoman Sos do dań z woka – Teriyaki

Soy sauce (Water, Soybeans, Wheat, Salt), Sugar, Water, Wine (contains sulphur dioxide), Modified starch, Caramelised sugar syrup, Salt, Spirit vinegar, Ginger powder, Roasted garlic powder (Garlic, Sunflower oil), Thickener (Xanthan gum).
Soja, pszenica, siarczyny
Dlaczego ten sos
- Smak: słodki, słony, subtelna winna nuta
- Konsystencja: lepka, kremowa
Sos do woka Kikkoman Teriyaki został stworzony do gotowania i smażenia w woku. Połączenie wytrawnego umami i subtelnych aromatów wina wyniesie każdą potrawę na nowy poziom.
Sos do woka Kikkoman Teriyaki łączy słodkie i słone nuty z lekkim aromatem wina, dzięki czemu idealnie komponuje się z daniami smażonymi w woku. Intensywny smak umami dopełnia i podkreśla smak potraw. Konsystencja sosu plasuje się pomiędzy Kikkoman Glazurą Teriyaki a Marynatą Teriyaki Kikkoman – jest zatem idealna do smażenia.
W profesjonalnej kuchni czas jest na wagę złota. Sos do woka Kikkoman Teriyaki pomaga zaoszczędzić cenne minuty - jest wszechstronną przyprawą do każdego dania stir-fry: z mięsem, rybą, warzywami, tofu czy owocami morza. Bez sztucznych aromatów, a jednak wyraziście aromatyczny.