
Sugar, Water, Soy Sauce (Water, Soybeans, Wheat, Salt), Caramelised sugar syrup, Salt, Modified starch, Ethyl alcohol, Molasses, Yeast extract, Spirit vinegar, Thickener: Xanthan gum, Seaweed (Ascophyllum nodosum) powder.
Soja, gluten
Dlaczego ten sos
- Smak: pikantny, słodki
- Konsystencja: bardzo lepka
Kikkoman Sos do Unagi to doskonały wybór dla restauracji specjalizujących się w kuchni japońskiej. Stworzony z myślą o daniach z węgorza, działa cuda również z wieloma innymi potrawami.
Smakiem przypomina Sos sojowy Kikkoman - jeden ze składników naszego sosu do Unagi. Wyróżnia się charakterystyczną słodyczą i jednolitą, gęstą konsystencją, która wzbogaca smak i wygląd każdego dania.
Kikkoman Sos do Unagi najlepiej nadaje się do przyrządzania japońskich dań, takich jak sushi, sashimi i potrawy z węgorza. Doskonale sprawdza się również jako przyprawa do jajek. Kreatywni szefowie kuchni z łatwością znajdą jeszcze więcej nowych zastosowań dla tego wszechstronnego sosu.