
Soy sauce (Water, Soybeans, Wheat, Salt), Sugar, Water, Wine (contains sulphur dioxide), Spirit vinegar, Molasses, Modified starch, Spices, Yeast extract.
Soja, gluten, siarczyny
Dlaczego ten sos
- Smak: pikantny, słodki, ostry
- Konsystencja: lepka, kremowa
Dania z grilla Yakitori to podstawa japońskiego bufetu. Dzięki Marynacie Yakitori Kikkoman profesjonalni szefowie kuchni mogą w prosty i szybki sposób nadać swoim potrawom autentyczny smak japońskiego barbecue.
Marynata Yakitori Kikkoman wyróżnia się słodko-pikantnym aromatem, który zawdzięcza kompozycji bogatego w umami sosu sojowego, przypraw i melasy. Jej gęsta konsystencja sprawia, że doskonale sprawdza się również jako glazura.
Marynata Yakitori Kikkoman idealnie nadaje się do marynowania ryb, mięsa i warzyw przed wrzuceniem ich na grilla. Można jej również używać po zgrillowaniu jako glazury lub sosu do maczania. Jej wyrazisty i - co najważniejsze - autentyczny smak z pewnością zrobi na gościach niezapomniane wrażenie.