


woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy.
Soja
Dlaczego ten sos
- Smak: słony, mocny, mięsny
- Konsystencja: płynna
Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman to idealny wybór dla gości z nietolerancją glutenu. Dzięki naturalnemu procesowi warzenia jego smak w niczym nie ustępuje klasycznemu sosowi sojowemu.
Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman oferuje szefom kuchni pełny, tradycyjny smak - niezależnie, czy gotujesz, czy przyprawiasz. W porównaniu do klasycznego sosu sojowego, jego smak jest mocny, intensywny – niemal mięsny, dzięki czemu nadaje każdemu daniu głębię smaku umami.
Bezglutenowy sos sojowy Kikkoman znajduje zastosowanie w gastronomii wszędzie tam, gdzie używa się zwykłego sosu sojowego. Jest idealny do marynat, sosów lub dressingów, a jako sos sojowy bez glutenu jest również doskonałym wyborem dla szerokiego grona gości.