Pikantny sos z papryką chili do Kimchi Kikkoman

woda, pasta czosnkowa, syrop glukozowy, sól, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok pomarańczowy, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5´-rybonukleotydy disodowe), czerwona papryka chili (czerwona papryka chili w proszku, granulowana czerwona papryka chili)(2%), sos rybny (sardele (ryba)), skrobia modyfikowana, alkohol etylowy, barwniki (karmel, ekstrakt z papryki), hydrolizowane białko sojowe, ocet spirytusowy, wędzony i suszony tuńczyk pasiasty w proszku (ryba), bezglutenowy sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), ekstrakt drożdżowy, imbir w proszku, algi brunatne (Ascophyllum nodosum) w proszku, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).
Ryby, soja
Dlaczego ten sos
- Smak: cierpki, ostry, aromatyczny
- Konsystencja: lepka
Zainspirowany tradycyjnym koreańskim daniem z kapusty, Sos z chili do kimchi Kikkoman jest prawdziwym asem w rękawie każdego profesjonalnego szefa kuchni. Nadaje mocny, pikantny akcent potrawom na talerzach twoich gości.
Sos z chili do kimchi Kikkoman łączy cały wachlarz intensywnych smaków, takich jak czosnek, imbir i papryczka chili, tworząc pikantną kompozycję opartą na autentycznym smaku koreańskiego kimchi. Rezultat jest głęboki, ostry i pikantny.
Sosu można oczywiście użyć do przyrządzania klasycznych dań kimchi – z pominięciem fermentacji. Sos ożywi także smak ryżu, potraw smażonych na głębokim tłuszczu, jajek, makaronów, dressingów, dipów, sosów i wielu innych potraw.