Sos sezamowy Kikkoman

woda, cukier, olej słonecznikowy, nasiona sezamu (10%), sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), ocet ryżowy, sól, alkohol etylowy, słodzone żółtko jaja (żółtko jaja, cukier), wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy), emulgator (estry sacharozy i kwasów tłuszczowych), kwasy (kwas mlekowy, kwas octowy), ekstrakt z grzyba shiitake, ekstrakt drożdżowy, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), przyprawy.
Sezam, soja, gluten, jaja
Dlaczego ten sos
- Smak: słodki, kwaśny, cierpki
- Konsystencja: lepka, kremowa
Aromatyczny, kremowy i pyszny – twoi goście nigdy nie będą mieli dość tego sosu sezamowego. Idealnie komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej - i wielu innych kuchni świata.
Sos sezamowy Kikkoman oferuje profesjonalnym szefom kuchni smak, który jest zrównoważony i wszechstronny. Słodki, kwaśny i lekko pikantny zarazem, z intensywnym aromatem prażonego sezamu, a do tego o cudownie kremowej konsystencji.
Sos sezamowy Kikkoman znajduje zastosowanie w przyrządzaniu szerokiej gamy potraw, takich jak dressingi do sałatek, sosy do makaronu i dipy do tofu lub gotowanych na parze warzyw. Dzięki swojemu aromatowi i kremowej konsystencji może też służyć jako samodzielny dip, w którego smaku zakochają się twoi goście.