
Sugar, Water, Wine (contains Sulphur dioxide), Soy sauce (Water, Soybeans, Wheat, Salt), Salt, Caramelised sugar syrup, Modified starch, Concentrated apple juice, Spirit vinegar, Ginger powder, Thickener: Xanthan gum.
Soja, gluten, siarczyny
Dlaczego ten sos
- Smak: słodki, cierpki
- Konsystencja: bardzo lepka
Kikkoman Glazura Teriyaki oferuje profesjonalnym szefom kuchni skuteczny sposób na wzbogacenie swoich dań o autentycznie japoński smak.
Kikkoman Glazura Teriyaki wyróżnia się swoim słodkim i pikantnym aromatem, który powstaje dzięki połączeniu naturalnie warzonego sosu sojowego, wina i wyselekcjonowanych przypraw. W efekcie powstaje harmonijny, intensywny, idealnie zbalansowany smak. Dzięki swojej konsystencji Kikkoman Glazura Teriyaki dokładnie otula składniki gotowania, podkreślając ich smak
Dzięki swojej lepkiej konsystencji Kikkoman Glazura Teriyaki idealnie nadaje się do glazurowania lub wykańczania potraw. Doskonale pasuje do drobiu, mięsa, ryb, owoców morza i warzyw. W profesjonalnej kuchni glazura pozwala na szybkie przyrządzenie pysznych, autentycznych dań teriyaki.